- 20 didelių vynuogių lapų (kuo jaunesnių)
- 400 g maltos jautienos/kiaulienos
- 200 g išvirtų ryžių
- 1 svogūnas
- ryšelis šviežių smulkintų petražolių
- ryšelis šviežių smulkintų krapų
- druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- vienos citrinos sultys
- 500 g jogurto
- 2 česnako skiltelės
Į maltą mėsą sudėkite išvirtus ryžius, smulkintą svogūną, smulkintus žalumynus (krapus, petražoles), pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome ir dedame į nuplikytus vynuogių lapus bei padarome nedidelius suktinukus. Paruoštus „balandėlius“ sudedame į puodą keliais aukštais, prispaudžiame lėkšte ir iki jos kraštų užpilame vandeniu, kuriame blanširavome lapus ir apie 60 min. troškiname.
Dolmai padažas geriausiai tinka iš jogurto. Į 0,5 litro natūralaus jogurto įspaudžiame 2 skilteles česnako, sudedame saują smulkiai supjaustytų žaliųjų prieskonių (krapai, petražolės, gali būti bazilikas), išspaudžiame vienos citrinos sultis, nepilną arbatinį šaukštelį druskos, žiupsnelį juodųjų pipių. Viską gerai išmaišome ir padedame į šaldytuvą 20 minučių.
Dolma galima patiekti su virtomis bulvėmis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą