2014 m. gegužės 15 d., ketvirtadienis

balandėliai kitaip

Reikės:

    dolma
  • 20 didelių vynuogių lapų (kuo jaunesnių)
  • 400 g maltos jautienos/kiaulienos
  • 200 g išvirtų ryžių
  • 1 svogūnas
  • ryšelis šviežių smulkintų petražolių
  • ryšelis šviežių smulkintų krapų
  • druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • vienos citrinos sultys
  • 500 g jogurto
  • 2 česnako skiltelės
Darbo eiga:

Į maltą mėsą sudėkite išvirtus ryžius, smulkintą svogūną, smulkintus žalumynus (krapus, petražoles), pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome ir dedame į nuplikytus vynuogių lapus bei padarome nedidelius suktinukus. Paruoštus „balandėlius“ sudedame į puodą keliais aukštais, prispaudžiame lėkšte ir iki jos kraštų užpilame vandeniu, kuriame blanširavome lapus ir apie 60 min. troškiname.
Dolmai padažas geriausiai tinka iš jogurto. Į 0,5 litro natūralaus jogurto įspaudžiame 2 skilteles česnako, sudedame saują smulkiai supjaustytų žaliųjų prieskonių (krapai, petražolės, gali būti bazilikas), išspaudžiame vienos citrinos sultis, nepilną arbatinį šaukštelį druskos, žiupsnelį juodųjų pipių. Viską gerai išmaišome ir padedame į šaldytuvą 20 minučių.
Dolma galima patiekti su virtomis bulvėmis.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą