KREPŠELIAMS:
100 gr. sviesto
1 st. miltų
žiupsnelis druskos
1.a.š kepimo miltelių
ĮDARUI:
Agurko
Pomidoro
Rūkytos lašišos.
(Kiekių nerašau, nes jei daržoves pjaustysite smulkiau - jų daugiau
tilps į krepšelius, o jei pjaustysite stambiau - mažiau. Papildomai
galima pridėti žalumynų (krapų, petražolių...)).
PIRMIAUSIAI GAMINAMĖS KREPŠELIUS:
Kambario temperatūros sviestą supjaustome mažais gabaliukas ir sumaišome
su miltais, kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išminkome iki tol
kol teška nelimpa prie rankų (jeigu vis dar limpa, įberkite papildomai
miltų) ir tampa vientisa.
Tešlą įdėkite porai valandų į šaldytuvą.
Iš atvėsintos tešlos, atsiplėšiame gabaliuką ir jį iškočiojame į
nedidelį "blynelį" kurį įdedame į keksiukų formelę. Gerai apspaudome ir
subadome šakute (kad kylanti tešla nedeformuotų mūsų krepšelių).
Krepšelius kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol švelniai paruduos.
Išėmus iš orkaitės, leidžiame atvėsti ir išimame iš formelių.
ĮDARAS:
Supjaustome (tokio dydžio gabaliukais, kaip ketvirtadalis cherry
pomidoriuko) agurkus, pomidoriukus "cherry" pjauname į keturias dalis,
susmulkiname lašišą. Viską sudedame į krepšelius. Galime pabarstyti
žalumynų.
Įdarui galima naudoti įvairiausius priedus kokius turime... kumpį, kiaušinį, salotas ir t.t.
P.S. Aš nenaudojau jokio padažo ir jokių prieskonių. Pomidorai išskiria
pakankamai sulčių, o lašiša duoda pakankamai prieskonio. Aišku norint
galima interpretuoti savaip.
Dėkojame puslapiui http://ramunesvirtuve.blogspot.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą