Faršu įdarytos bulvių "geldelės" (5 asmenims, pagaminsite per maždaug 1 val.)
Reikės:
- Druska
- Fermentinis sūris, 150 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Bulvės, didesnės, 5 vienetai
- Juodieji pipirai
- Prieskoniai, mėsai
Darbo eiga:
Nuskustas bulves perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų,paliekant 5-8 mm storio kraštus - padaryti "geldeles".
Į faršą sudėti smulkintą svoguną, kiaušinš, prieskonius pagal skonį ir viską gerai išminkyti. Paruoštu faršu įdaryti bulvių "geldeles".
Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio orkaiteje apie 1 val. kol bulvė bus minkšta.
Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 min palaikyti karštoje orkaitėje kol sūris apsilydys.
Skanaus!
P.S. išskobtą bulvės vidų (na, tai ką išskobėte, galite sėkmingai panaudoti bulvių košei, o jei gyvenate kaime - kiaulėms).
Ačiū puslapiui receptai.lt
Aštri meksikietiška sriuba (pagaminsite per maždaug 45 min.)
Reikės:
- Kiaulienos faršas, ar jautienos, 300 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakai, 1 skiltelė
- Grietinėlė
- Pomidorai, 4 vienetai
- Konservuotos pupelės, 200 gramų
- Čili, 1 vienetas
- Druska
- Sultinys, kiaulienos ar jautienos, 1 stiklinė
- Sviestas
- Batonas
- Fermentinis sūris
Darbo eiga:
- Faršą, smulkintą svogūną ir česnaką sudėti į keptuvę ir pakepinti, supilti grietinėlę ir 5 min patroškinti pamaišant.
- Į puodą sudėti pupeles ir smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, kaitinti ant mažos ugnies.
- Pomidorus užplikyti verdančiu vandeniu ir nulipti odeles.
- Su grūstuve pomidorus sutrinti iki vientisos masės ir supilti į puodą su pupelėmis, sudėti patroškintą faršą, sudėti prieskonius, įpilti kiaulienos sultinio.
- Supilti į bliūdelius ir apibarstyti fermentiniu sūriu ir batono riekele aptepta sviestu.
Ačiū puslapiui receptai.lt
Įdaryta cukinija (pagaminsite per apie 45min.)
Reikės:
- Kiaulienos faršas, 330 gramų
- Morkos, nedidelė, 1 vienetas
- Svogūnai, nedidelis, 1 vienetas
- Paprika, geltonoji, nedidelė, 1 vienetas
- Pomidorai, nedideli, 2 vienetai
- Česnakai, 2 skiltelės
- Ryžiai, 1 stiklinė
- Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
- Fermentinis sūris, 180 gramų
- Druska
- Juodieji pipirai
- Raudonėliai (Oreganas)
- Cukinija, didelė, 1 vienetas
Darbo eiga:
- Cukiniją perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite, įtrinkite česnaku bei druska ir palikite stovėti. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius.
- Susmulkintą svogūną, burokine tarka sutarkuotą morką bei kubeliais supjaustytą papriką pakepinkite truputyje aliejaus ir sumaišykite viską su faršu, pagardindami trupučiu druskos, juodųjų maltų pipirų bei kitų mėgstamų prieskonių. Ryžius taip pat įmaišykite.
- Cukinijos puseles įdarykite paruoštu faršu, sudėkite ant viršaus pomidorų griežinėlius ir sudėję į aliejumi išteptą skardą pašaukite valandai į gerai įkaitintą orkaitę.
- Likus maždaug 15 minučių iki kepimo pabaigos išimkite iš orkaitės patieklą, pašlakstykite pomidorų padažo bei majonezo mišiniu ir apibarstę tarkuotu sūriu vėl šaukite orkaitėn.
- Sūriui išsilydžius ir šiek tiek apskrudus galite ragauti.
P.S. Galima valgyti tiekiant su virtais ryžiais ar bulvėmis, arba be nieko.
Ačiū puslapiui receptai.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą