Žaliųjų žirnelių
Reikės:
- 400g žaliųjų žirnelių
- 1,2l vandens
- svogūnas
- 40g sviesto kepti
- kelios šakelės šviežių mėtų
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Darbo eiga:
- 300ml vandens užvirinti ir sudėti nuplautas mėtas (kelis lapus palikti papuošti). Palikti mirkti apie 2val., kol skystis įgaus žalsvą spalvą.
- Tada mėtas išgriebti, o skystį supilti į ledo kubelių formeles ir dįti į šaldymo kamerą.
- Į išlydytą sviestą keptuvėje suberti smulkintą svogūną, paardinti prieskoniais ir kepti ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
- Tuomet svogūnus sudėti į puodą, supilti likusį vandenį ir virti ant silpnos ugnies apie valandą.
- Skysčiui išgaravus beveik perpus, suberti žirnelius ir virti apie 4min. Palikti atvėsti.
- Sriubą sutrinti daržovių smulkintuvu.
- Mėtinius ledo kubelius taip pat sutrinti.
- Sriubą patiekti įdėjus po šaukštą mėtinių ledukų ir papuošus mėtų lapais.
Skanaus!
Trinta smidrų sriuba
Reikės:
- 500g smidrų
- didelė bulvė
- 1l vandens
- šlakelis alyvuogių aliejaus
- šlakelis citrinos sulčių
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- šakelė petražolių papuošti
- Smidrus nuplauti.
- Bulvę nulupti ir supjaustyti kubeliais.
- Viską sudėti į verdantį vandenį ir virti, kol suminkštės.
- Atvėsus sutrinti daržovių smulkintuvu ir laikyti šaldytuve apie 1val.
- Patiekti pagardinus alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, prieskoniais ir papuošus petražolėmis.
Skanaus!
Tiršta avokadų sriuba
Reikės:
- 300g avokadų
- 250g bulvių
- 250g porų
- 800ml vandens
- 40g sviesto
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- šakelė kalendrų papuošti
Darbo eiga:
- Bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais.
- Porus susmulkinti ir suberti į puode išlydytą sviestą.
- Kaitinti nuolat maišant 3-5min.
- Tada supilti vandenį ir virti ant silpnos ugnies apie 20min.
- Gautą masę sutrinti daržovių trintuvu ir atvėsus laikyti šaldytuve apie 1val.
- Avokadus nulupti, išimti kauliukus, supjaustyti kubeliais ir suberti į šaltą sriubą.
- Viską pagardinti prieskoniais ir išmaišyti.
- Patiekti papuošus smulkintomis kalendromis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą