2014 m. kovo 31 d., pirmadienis

sriubos

Orai šiltėja, norisi kažko gaivesnio ir lengvesnio. Štai keletas šaltų sriubų receptų.

Žaliųjų žirnelių

Reikės:
  • 400g žaliųjų žirnelių
  • 1,2l vandens
  • svogūnas
  • 40g sviesto kepti
  • kelios šakelės šviežių mėtų
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Darbo eiga:
  1. 300ml vandens užvirinti ir sudėti nuplautas mėtas (kelis lapus palikti papuošti). Palikti mirkti apie 2val., kol skystis įgaus žalsvą spalvą.
  2. Tada mėtas išgriebti, o skystį supilti į ledo kubelių formeles ir dįti į šaldymo kamerą.
  3. Į išlydytą sviestą  keptuvėje suberti smulkintą svogūną, paardinti prieskoniais ir kepti ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
  4. Tuomet svogūnus sudėti į puodą, supilti likusį vandenį ir virti ant silpnos ugnies apie valandą.
  5. Skysčiui išgaravus beveik perpus, suberti žirnelius ir virti apie 4min. Palikti atvėsti.
  6. Sriubą sutrinti daržovių smulkintuvu.
  7. Mėtinius ledo kubelius taip pat sutrinti.
  8. Sriubą patiekti įdėjus po šaukštą mėtinių ledukų ir papuošus mėtų lapais.

Skanaus!



Trinta smidrų sriuba

Reikės:
  • 500g smidrų
  • didelė bulvė
  • 1l vandens
  • šlakelis alyvuogių aliejaus
  • šlakelis citrinos sulčių
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šakelė petražolių papuošti
Darbo eiga:
  1. Smidrus nuplauti.
  2. Bulvę nulupti ir supjaustyti kubeliais.
  3. Viską sudėti į verdantį vandenį ir virti, kol suminkštės.
  4. Atvėsus sutrinti daržovių smulkintuvu ir laikyti šaldytuve apie 1val.
  5. Patiekti pagardinus alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, prieskoniais ir papuošus petražolėmis.

Skanaus!


 
Tiršta avokadų sriuba

Reikės:
  • 300g avokadų
  • 250g bulvių
  • 250g porų
  • 800ml vandens
  • 40g sviesto
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šakelė kalendrų papuošti

Darbo eiga:
  1. Bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais.
  2. Porus susmulkinti ir suberti į puode išlydytą sviestą.
  3. Kaitinti nuolat maišant 3-5min.
  4. Tada supilti vandenį ir virti ant silpnos ugnies apie 20min.
  5. Gautą masę sutrinti daržovių trintuvu ir atvėsus laikyti šaldytuve apie 1val.
  6. Avokadus nulupti, išimti kauliukus, supjaustyti kubeliais ir suberti į šaltą sriubą.
  7. Viską pagardinti prieskoniais ir išmaišyti.
  8. Patiekti papuošus smulkintomis kalendromis.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą