2014 m. kovo 8 d., šeštadienis

lengvai paruošiama latte

Kavinėse ir restoranuose galime įsigyti skanią ir kvapnią Latte. Tai kavos rūšis, gaminama su karštu pienu (Italijoje terminas „Latte“ reiškia „pienas“). Pasigaminti ją namie yra lengva, todėl kiekvienas išbandykite.

Jums reikės:


kavos espreso 1/4 puodelio;
3/4 puodelio pieno (3,5% rieb.);
cukraus;
cinamono, šokolado drožlių, grietinėlės, sirupo (pagal skonį);



Darbo eiga:
 
1. Pagaminkite espreso kavą ir supilkite į puoduką, nukošdami tirščius. Jei norite, kad Latte būtų karštesnė, prieš supilant kavą į puoduką, palaikykite jame karštą vandenį. Jei norite su cukrumi įberkite prieš pilant espreso kavą ir maišykite, kol ištirps.

2. Pakaitinkite pieną iki 65 – 70 °C. Ką daryti, jei neturite termometro? Paimkite kaitinamą indą į rankas, jei negalite išlaikyti – temperatūra tinkama. Jokiu būdu neužvirinkite pieno – tai esminė Latte kavos gaminimo klaida.

Pakaitintą pieną plakite pieno putų plakikliu, kilnodami jį aukštyn žemyn. Jei jo neturite, pasinaudokite plakimo šluotele. Pieno tūris turėtų padidėti, nes plakant pienas maišosi su oru, atsiranda standžios putos.

3. Atsargiai supilkite pieną į puoduką, kuriame yra espreso kava.

4. Pagardinkite šokolado drožlėmis, cinamonu, grietinėle.

Pastaba! Jei darote Latte su sirupu, jį įpilkite prieš espreso kavą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą