Kokosiniai batonėliai su šokoladu ir karamele
Reikės:- 1 šaukštas minkšto (na, kad nebūtų ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sviesto
- 1 1/2 šaukšto rudojo cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės
- 1/2 arbatinio šaukštelio kokoso esencijos
- 2 puodeliai miltų
- 2 puodeliai greito virimo avižų
- 1/2 puodelio šokolado gabalėlių
- 1/2 puodelio karamelės padažo
- 1 puodelis kokoso drožlių
Darbo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Kokoso drožles pakaitinkite orkaitėje kol įgaus aukso atspalvį. Išimkite ir leiskite atvėsti.
- Supilkite rudąjį cukrų į sviestą ir išsukite su sviestu taip, kad neliktų cukraus kristalų.
- Sudėkite vanilę, kokosinę esenciją, kiaušinį ir gerai išplakite, nugramdant masę nuo dubens kraštų. Plakite tiek, kad gerai susimaišytų visi ingredientai.
- Sumaišykite miltus, avižas, druską ir kepimo sodą, padalinkite į tris dalis ir dėkite po dalį į vanilės, esencijos ir kiaušinio masę, kiekvieną dalį labai gerai išmaišant.
- Naudokite mentelę šokolado įmaišymui.
- Kepimo skardą ištieskite sviestine folija blizgiu paviršium į viršų (foliją galite pakeisti sviestiniu popieriumi).
- Išspauskite tešlą į skardą ir išlyginkite paviršių pirštais ar mentele.
- Pašildykite karamelę keletą sekundžių mikrobangų krosnelėje - to užteks, kad karamelė suminkštėtų. Užliekite karamele tešlą. Ant viršaus užberkite kokoso drožles.
- Gaminį dėkite kepti maždaug 30min. Jis neturėtų sukietėti, paspaudus turi vos pakeisti formą.
- Leiskite atvėsti 10-15min skardoje. Su folija išimkite iš skardos. Jei palaikysite ilgiau, nieko nenutiks.
- Supjaustykite norimo dydžio juostelėmis ir leiskite pastovėti parą. Šie batonėliai išsilaiko apie savaitę.
Tokiais batonėliais galite vaišinti svečius, galite valgyti prie kavos ar arbatos. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą