2014 m. kovo 17 d., pirmadienis

smaližiams

Kokosiniai batonėliai su šokoladu ir karamele

Reikės:
  • 1 šaukštas minkšto (na, kad nebūtų ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sviesto
  • 1 1/2 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kokoso esencijos
  • 2 puodeliai miltų
  • 2 puodeliai greito virimo avižų
  • 1/2 puodelio šokolado gabalėlių
  • 1/2 puodelio karamelės padažo
  • 1 puodelis kokoso drožlių

Darbo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Kokoso drožles pakaitinkite orkaitėje kol įgaus aukso atspalvį. Išimkite ir leiskite atvėsti.
  3. Supilkite rudąjį cukrų į sviestą ir išsukite su sviestu taip, kad neliktų cukraus kristalų.
  4. Sudėkite vanilę, kokosinę esenciją, kiaušinį ir gerai išplakite, nugramdant masę nuo dubens kraštų. Plakite tiek, kad gerai susimaišytų visi ingredientai.
  5. Sumaišykite miltus, avižas, druską ir kepimo sodą, padalinkite į tris dalis ir dėkite po dalį į vanilės, esencijos ir kiaušinio masę, kiekvieną dalį labai gerai išmaišant.
  6. Naudokite mentelę šokolado įmaišymui.
  7. Kepimo skardą ištieskite sviestine folija blizgiu paviršium į viršų (foliją galite pakeisti sviestiniu popieriumi).
  8. Išspauskite tešlą į skardą ir išlyginkite paviršių pirštais ar mentele.
  9. Pašildykite karamelę keletą sekundžių mikrobangų krosnelėje - to užteks, kad karamelė suminkštėtų. Užliekite karamele tešlą. Ant viršaus užberkite kokoso drožles.
  10. Gaminį dėkite kepti maždaug 30min. Jis neturėtų sukietėti, paspaudus turi vos pakeisti formą.
  11. Leiskite atvėsti 10-15min skardoje. Su folija išimkite iš skardos. Jei palaikysite ilgiau, nieko nenutiks.
  12. Supjaustykite norimo dydžio juostelėmis ir leiskite pastovėti parą. Šie batonėliai išsilaiko apie savaitę.

Tokiais batonėliais galite vaišinti svečius, galite valgyti prie kavos ar arbatos. Skanaus!

http://0.tqn.com/d/southamericanfood/1/I/O/P/-/-/coconutbars200.jpg

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą