2014 m. kovo 31 d., pirmadienis

žuvis

  • Troškindami žuvį, ypač file, nenaudokite daug skysčio, nes jo pakankamai yra pačioje žuvyje.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Atsižvelgiant į sūdymo būdą ir silkių kietumą, silkės mirkomos nuo vienos valandos iki dviejų parų.
  • Silkė yra vertinga tuo, kad joje gausu įvairių mineralinių druskų, reikalingų mūsų organizmui.
  • Jei silkės labai sūrios, jas būtina 10-15 min. pamirkyti virintame vandenyje, nes troškintos jos tampa dar sūresnės.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją mirkysite ne vandenyje, o šaltoje stiprioje arbatoje arba piene.
  • Lydekos turi nelabai malonų prieskonį. Kad jis išnyktų, į nuovirą dėkite šiek tiek daugiau prieskonių negu paprastai.
  • Turinčias daug kaulų žuvis geriau virti, o mažiau kaulingas – kepti. Mažas žuveles, pjaustytą žuvį dėkime į verdantį vandenį, o didesnes, nepjaustytas – į šaltą.
  • Kad žuvis nesusproginėtų, reikia truputį įpjauti nugarą. Nuvalytas žuvis pasūdome, pabarstome prieskoniais 30-60 min. prieš kepimą.
  • Žuvis bus skanesnė, jei keptuvėje iš abiejų pusių apkepsime 5-8 min., o baigsime kepti orkaitėje.
  • Kad žuvis nesutrupėtų, įpilkite šaukštą acto į vandenį, kuriame ji verda.
  • Žuvis tešloje ar kepama ant grotelių bus skanesnė, jei ją supjaustę apibarstysite smulkintomis petražolėmis, druska, pipirais, pašlakstysite citrinos sultimis, užpilsite aliejumi ir palaikysite 1-1,5 val. šaltai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą