2014 m. kovo 11 d., antradienis

pieno gaminiai

  • Nedėkite į šaldytuvą sūrių. Jeigu bijote, kad jie suges - laikykite juos kur ne taip šalta, pvz.: daržovių skyriuje (uždengtoje dėžtėje).
  • Apdžiūvęs sūris taps vėl minkštas,  jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Jeigu turite prastą apetitą, valgykite aštrių sūrių.
  • Prieš tarkuodami sūrį, tarką  patepkite aliejumi.
  • Per ilai laikomas sviestas (net ir šaldytuve) netenka skonio. Į šitokio sviesto gabalą įbeskite nuskustą morką ir palaikykite 3-4 valandas. Šitaip sugrąžinsite šviežumą.
  • Prieš virindami pieną, jo šonus aptepkite sviestu ar margarinu - taip pienas neišbėgs.
  • Iš dviejų butelių kefyro ir vieno butelio saldaus pasterizuoto pieno galite pasigaminti varškę. Pieną užvirinkite ir supilkite kefyrą. Viską iškoškite pro sietelį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą