pieno gaminiai
- Nedėkite į šaldytuvą sūrių. Jeigu bijote, kad jie suges - laikykite juos kur ne taip šalta, pvz.: daržovių skyriuje (uždengtoje dėžtėje).
- Apdžiūvęs sūris taps vėl minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
- Jeigu turite prastą apetitą, valgykite aštrių sūrių.
- Prieš tarkuodami sūrį, tarką patepkite aliejumi.
- Per ilai laikomas sviestas (net ir šaldytuve) netenka skonio. Į šitokio sviesto gabalą įbeskite nuskustą morką ir palaikykite 3-4 valandas. Šitaip sugrąžinsite šviežumą.
- Prieš virindami pieną, jo šonus aptepkite sviestu ar margarinu - taip pienas neišbėgs.
- Iš dviejų butelių kefyro ir vieno butelio saldaus pasterizuoto pieno galite pasigaminti varškę. Pieną užvirinkite ir supilkite kefyrą. Viską iškoškite pro sietelį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą