Varškėčiai su kondensuotu pienu
Ingredientai:
- 400 g varškės
- 2 v. š. cukraus
- 2 kiaušinių
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- 3 v. š. kondensuoto pieno
- 0,75 stiklinės manų kruopų (tiek, kad būtų galima formuoti varškėčius, bet tešla turi būti gana minkšta)
Gaminimas:
- Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas su kepimo milteliais, sudėkite cukrų.
- Išmaišytite tešlą.Iš masės padarykite kukulį, suplokite, į vidurį dėkite truputi sutirštinto pieno, sulenkite.
- Varškėčius apvoliokite manų kruopose ir kepkite įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Kepti obuoliai su varške
Ingredientai:
- 4 didesni obuoliai,
- 150 g varškės,
- 100 g vandenyje išmirkytų razinų,
- 2 arb. š. medaus,
- aliejaus.
Gaminimas:
- Obuolius nuplauti, nupjauti viršūnėles su koteliais, vidų išskobti.
- Išskobtą obuolių masę ( be sėklalizdžių) supjaustyti mažais gabaliukais ir sumaišyti su varške, razinomis, medumi.
- Įdaro pridėti į išskobtus vaisius, uždėti viršūnėles.
- Obuolius aptepti aliejumi ir kepti 220°C orkaitėje apie 20 min.
Skanaus!
Varškinis tinginys
Ingredientai:
- 400 g sausainių (geriau kakaviniai),
- 400 g varškės,
- 200 g sviesto,
- 150 g cukraus,
- 100 g razinų arba kitų džiovintų vaisių (abrikosų, ananasų ar pan.)
Gaminimas:
- Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu.
- Sviestą išsukite su cukrumi. Sausainius sutrupinkite, varškę pertrinkite ir viską sumaišykite.
- Gautą masę apie 1 valandą reikėtų palaikyti kambario temperatūroje.
- Po to sukrėskite masę ant celofaninės plėvelės arba kepimo popieriaus ir suformuokite vyniotinį.
- Dėkite į šaldytuvą bent 4-6 valandoms, kad sustingtų.
Varškėčiai
Ingredientai:
- 400 g varškės,
- 1 kiaušinis,
- 2 stiklinės kvietinių miltų,
- Truputį druskos,
- Truputį aliejaus.
Gaminimas:
- Į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, suberiami miltai, druska ir masė mediniu šaukštu gerai išsukama.
- Ant miltais pabarstytos lentos dedama po šaukštą tešlos, daromi apvalūs paplotėliai ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami.
- Tiekiami karšti su grietine. Į varškės masę galima įberti kmynų, o kad geriau pakiltų— truputį sodos.
- Jei mėgstate saldžiai, į tešlą galite įdėti truputį cukraus, o patiekti - su uogiene ir/ar grietine.
Varškės „tinginėliai“
Ingredientai:
- 500 g varškės
- 2-3 kiaušiniai
- 1 žiupsnelis druskos
- 2-3 šaukštai cukraus
- 3-4 šaukštai miltų
- 100 g grietinės
Gaminimas:
- Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druskyte.
- Kiaušinių plakinius supilkite ant varškės, suberkite miltus ir išminkykite.
- Varškės tešlą suformuokite juostelėmis ir supjaustykite 2-3 cm ilgio gabaliukais.
- Užviriname vandenį ir sudedame varškėtukus.
- Virti reikia apie 3-5 minutes, kol iškyla į vandens paviršių.
- Labai skanu su grietinės ir cukraus padažiuku.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą