2014 m. kovo 14 d., penktadienis

patiekalai iš varškės

Varškėčiai su kondensuotu pienu

Ingredientai:

  • 400 g varškės
  • 2 v. š. cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • 3 v. š. kondensuoto pieno
  • 0,75 stiklinės manų kruopų (tiek, kad būtų galima formuoti varškėčius, bet tešla turi būti gana minkšta)

Gaminimas:

  1. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas su kepimo milteliais, sudėkite cukrų. 
  2. Išmaišytite tešlą.Iš masės padarykite kukulį, suplokite, į vidurį dėkite truputi sutirštinto pieno, sulenkite.
  3. Varškėčius apvoliokite manų kruopose ir kepkite įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.


Kepti obuoliai su varške


Ingredientai:

  • 4 didesni obuoliai,
  • 150 g varškės,
  • 100 g vandenyje išmirkytų razinų,
  • 2 arb. š. medaus,
  • aliejaus.

Gaminimas:

  1. Obuolius nuplauti, nupjauti viršūnėles su koteliais, vidų išskobti. 
  2. Išskobtą obuolių masę ( be sėklalizdžių) supjaustyti mažais gabaliukais ir sumaišyti su varške, razinomis,  medumi.
  3. Įdaro pridėti į išskobtus vaisius, uždėti viršūnėles. 
  4. Obuolius aptepti aliejumi ir kepti 220°C orkaitėje apie 20 min. 

Skanaus!


Varškinis tinginys


Ingredientai:

  • 400 g sausainių (geriau kakaviniai),
  • 400 g varškės,
  • 200 g sviesto,
  • 150 g cukraus,
  • 100 g razinų arba kitų džiovintų vaisių (abrikosų, ananasų ar pan.)

Gaminimas:

  1. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu. 
  2. Sviestą išsukite su cukrumi. Sausainius sutrupinkite, varškę pertrinkite ir viską sumaišykite. 
  3. Gautą masę apie 1 valandą reikėtų palaikyti kambario temperatūroje. 
  4. Po to sukrėskite masę ant celofaninės plėvelės arba kepimo popieriaus ir suformuokite vyniotinį.
  5. Dėkite į šaldytuvą bent 4-6 valandoms, kad sustingtų. 


Varškėčiai


Ingredientai:

  • 400 g varškės,
  • 1 kiaušinis,
  •  2 stiklinės kvietinių miltų,
  • Truputį druskos,
  • Truputį aliejaus.

Gaminimas:

  1. Į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, suberiami miltai, druska ir masė mediniu šaukštu gerai išsukama. 
  2. Ant miltais pabarstytos lentos dedama po šaukštą tešlos, daromi apvalūs paplotėliai ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami. 
  3. Tiekiami karšti su grietine. Į varškės masę galima įberti kmynų, o kad geriau pakiltų— truputį sodos. 
  4. Jei mėgstate saldžiai, į tešlą galite įdėti truputį cukraus, o patiekti - su uogiene ir/ar grietine.

Varškės „tinginėliai“


Ingredientai:

  • 500 g varškės
  • 2-3 kiaušiniai
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 2-3 šaukštai cukraus
  • 3-4 šaukštai miltų
  • 100 g grietinės

Gaminimas:

  1. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druskyte.
  2. Kiaušinių plakinius supilkite ant varškės, suberkite miltus ir išminkykite.
  3. Varškės tešlą suformuokite juostelėmis ir supjaustykite 2-3 cm ilgio gabaliukais. 
  4. Užviriname vandenį ir sudedame varškėtukus. 
  5. Virti reikia apie 3-5 minutes, kol iškyla į vandens paviršių. 
  6. Labai skanu su grietinės ir cukraus padažiuku.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą